English Serbian

Peta privredna izložba „Ekspo Rusija Srbija 2018“

Peta privredna izložba „Ekspo Rusija Srbija 2018“ i Beogradski poslovni forum počeli su u Beogradu, a održavaju se sa ciljem jačanja trgovinskih veza i strateškog partnerstva Srbije i Rusije.

Izložba i poslovni forum traju do 16. marta i tokom ta tri dana biće organizovani okrugli stolovi, sastanci učesnika sa predstavnicima ministarstava, bilateralni susreti privrednika, a svoju delatnost će prikazati više od 200 srpskih i ruskih kompanija.

Srpski ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i zamenik ministra ekonomskog razvoja Rusije Aleksej Gruzdev otvorili su privrednu izložbu porukom da je dobra ekonomsko-trgovinska saradnja plod dobrih odnosa na najvišem nivou Srbije i Rusije.

„Novi pravac u odnosima dve zemlje biće saradnja u inovacijama i tehnologijama, koja će se razvijati i između naših fakulteta, univerziteta, start ap firmi“, rekao je Popović.

Trgovinsko-ekonomsku saradnju Srbije i Rusije ocenio je kao izuzetno značajnu i dodao je da je upravo iz tog razloga važno da se organizuju događaji, kao što je Peta privredna izložba, koji će stvoriti uslove da se privrednici dve zemlje upoznaju i sagledaju uslove i mogućnosti daljeg poslovanja.

Gruzdev kaže da je siguran u važnu ulogu malih i srednjih preduzeća, kojih u Rusiji ima više od šest miliona, a koja su upravo ono što stvara tačke rasta u međusobnoj saradnji dve zemlje.

Na petoj izložbi biće predstavljene različite grane industrije kao što su građevinarstvo, energetika, tehnologije za uštedu energije, industrija nafte i gasa, mašinogradnja, metalurgija, vazdušni i železnički saobraćaj, turizam, poljoprivredno-industrijski kompleks, prehrambena industrija, rudarstvo, visoko-tehnološke i inovativne grane, bankarstvo, telekomunikacije, medicina, farmacija i obrazovanje.

Menadžment PIR Centra "Dunav" je posetio izložbu

Informativna služba GRAKOM "Panonija"

Go to top